Thainyrkkeilyn Suomen mestaruudet 2014 ratkottiin Porvoossa

Porvoossa ratkottiin 17.-19.1.2014 thainyrkkeilyn Suomen mestaruudet. Turku Thaiboxing Clubilta osallistui kisoihin kuusi ottelijaa: Jonna Suhonen (naiset -51kg), Mirka Salonen (naiset -51kg), Pia Raita (naiset -71kg), Pasi Luukkanen (miehet -75kg), Daniel Forsberg (miehet -81kg) sekä Pasi Kupila (miehet +91kg).

Turkulaisottelijat SM-kiskoissa 2014

Turkulaisottelijat SM-kiskoissa 2014: Pasi Kupila (vas), Daniel Forsberg, Mirka Salonen, Pasi Kupila, Jonna Suhonen, Pia Raita.

 

Ensimmäinen kultamitali tuli Turkuun ilman ottelua, sillä Daniel Forsbergin vastustaja Johan Vänttinen (PvTBC) joutui jättäytymään lääkärin määräyksestä finaalista pois loukattuaan jalkansa pahasti karsinnoissa. Daniel Forsbergille siis kultaa alle 81 kiloisten sarjassa Walk Over -tuomiolla!

Pia Raita kohtasi ensimmäisenä turnauspäivänä karsintaottelussa Combat Academy of Finlandia edustavan Heidi Bjröklundin, joka on vuoden 2012 MM-hopeamitalisti. Ottelu oli alusta loppuun erittäin tasainen, mutta hieman aktiivisemmin otellut Heidi vei voiton lopulta 3-0. Erittäin hyvä suoritus kuitenkin Pialta ensimmäisissä arvokisoissaan!

Mirka Salonen voitti karsinnoissa kokeneen arvokisamitalistin Mirka Phetsangkhatin (CAF) 3-0 ja Jonna Suhonen voitti myös karsintaottelunsa Nora Tirkkosta (LTBC) vastaan teknisellä tyrmäyksellä. Mirka Salonen ja Jonna Suhonen nousivat näin samaan kehään selvittämään alle 51 kiloisten naisten mestaruuden.Ystävykset olivat melko hämmentyneitä ja harmissaan tilanteesta, mutta Jonna Suhonen voitti ottelun vahvemmilla osumilla ja tilanteiden viimeistelyllä 3-0. Kultaa ja hopeaa siis Turkuun ja naiset ovat vielä puheväleissä!

Pasi Luukkanen lähti metsästämään mestaruusvyötä voitettuaan karsinnoissa selkein lukemin 3-0 Hyvinkään RNC:n riveissä ottelevan Miro Kolisevan. Finaalissa Pasia vastaan nousi Porvoo Thaiboxing Clubin Joni Muttilainen. Pasi jatkoi hyviä otteitaan ja vei tilanteita toisensa jälkeen nimiinsä. Vastustaja pääsi viimeisessä erässä paremmin mukaan ja viimeinen minuutti elettiin turkulaisleirissä varsin jännittyneissä tunnelmissa. Porvoolaisen loppukiri ei enää riittänyt ja Pasi Luukkanen on näin uusi Suomen mestari alle 75 kiloisten sarjassa! Loistava paluu kehiin Pasilta muutaman vuoden ottelutauon jälkeen!

Pasi Kupila pääsi suoraan finaaliin, jossa hän sai vastaansa King Of The Ring -seuraa edustavan Juha Vanhalakan. Ottelu lähti kunnolla käyntiin toisessa erässä ja juuri ennen eräkellon soimista Pasi sai vedettyä polven vastustajansa päähän. Erätauon aikana toisesta kulmasta tuli luovutus, jonka seurauksena nähtiin Suomen thainyrkkeilyhistorian erikoisin tuuletus Pasi Kupilan suorittamana!

Porvoossa järjestetty turnaus oli erittäin onnistunut niin järjestelyiltään kuin otteluiltaankin. Kisat olivat ennätyssuuret ja draamaa riitti alusta loppuun. Turun joukkueen ryhmähenki oli tuttuun tapaan tiivis ja kaikilla on ääni käheänä kannustamisesta. Turun mitalisaldo näistä kisoista oli lopulta 4 kultaa, yksi hopea ja yksi pronssi! Onnittelut kaikille hyvistä suorituksista!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *