Vainio-Puhjulle nuorten SM-kulta

Valto Vainio-Puhju voitti tänään nuorten SM-finaaliottelunsa kolmannen erän teknisellä tyrmäyksellä. -67 kilon sarjassa otellut Vainio-Puhju kohtasi Helsingin Combat Academy Of Finlandin Niko Korventauksen. Korventaus aloitti ottelun vauhdikkaasti, mutta turkulainen hillitsi helsinkiläisrynnistelyjä pysäytys- ja vartalopotkuillaan.

Toisessa erässä Vainio-Puhju löysi paikat lyönneilleen ja hyödynsi niitä lisää kolmannessa erässä. Kehätuomari laski lopulta kahdesti lukua Korventaukselle ja näki parhaaksi keskeyttää ottelun. TKO 3 -voitto ja nuorten Suomen mestaruus matkasivat näin Turkuun.

18-vuotiaalle Vainio-Puhjulle nämä olivat viimeiset nuorten arvokisat. Myös viime vuonna hän voitti nuorten Suomen mestaruuden.

Hyvinkään RNC-salilla järjestyissä kisoissa iskettiin niin ikään lukuisia salikisaotteluja ja niistä turkulaisten saaliiksi jäi yksi voitto ja kolme tappiota. Salikisoissa kehässä nähtiin ensikertalaiset Ida Aho ja Emma Lepistö sekä uriensa toiset ottelut ottaneet Sara Granath ja Julia Lehtonen.

Aho, Lehtonen ja Lepistö taipuivat tasaisissa otteluissa pistetappioille. Granath puolestaan nappasi pistevoiton.

Huoltajina turkulaisilla olivat Elias Granath, Pasi Luukkanen ja Tommi ”Topi” Räsänen.

Valto Vainio-Puhju SM 2014

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *