TTBN: voittoja ja tappioita Turkuun

Turku Thaiboxing Night tarjosi tasokasta thainyrkkeilyä ja kansainvälistä tunnelmaa yökerho Apollossa. Ensimmäisessä ottelussa Turku Thaiboxing Clubin tuore naislupaus Sara Granath kohtasi kolmannessa ottelussaan kokeneemman, tämän vuoden SM-hopeamitalisti Hang Nguyen Porvoosta. Ensimmäinen erä meni tasaisissa merkeissä, mutta toisessa erässä turkulainen alkoi ottamaan välimatkaa vahvoilla potkuillaan. Kolmannessa erässä porvoolaisen kunto alkoi pikku hiljaa hiipumaan ja Granathin pistejohto kasvoi. Lopulta Turkuun tuli 3-0 pistevoitto.

Julia Lehtonen otteli Pori Thaiboxing Clubin hallitsevaa nuorten Suomen mestaria Eeva Kamratia vastaan sarjassa -63,5 kg.  Ottelu oli hieman sekavaa mätiköintiä puolin sun toisin ja Lehtonen osoitti sitkeää taistelijan asennetta. Kamrat vei selkeimmillä pisteosumilla 3-0 voiton Poriin.

Kuntojyrä Elias Granath puolestaan otteli kokeneempaa, pidempää ja painosarjaa ylempänä ottelevaa venäläistä Vasyl Goralia vastaan erittäin kovan ja vauhdikkaan myllytyksen. Ensimmäinen erä meni Goralille, joka väläytteli vahvoja pysäytyspotkuja. Toisessa erässä Granath alkoi tekemään lyönneillä alotteita, polvipotkuja sekä kaatoja lähiottelussa ja pykäsi päälle aggressiivisemman vaihteen. Turkulainen alkoi ottamaan joitain tilannevoittoja ja venäläisen puhti taas hiipumaan. Kolmas erä meni samoissa merkeissä, mutta Goral sai muutaman vahvan kyynärpäälyönnin läpi turkulaisen suojauksen sekä voitti joitain tilanteita. Voitto meni 2-1 hajaäänipistetuomiolla Goralille.
TurkuTBN1Illan viimeinen ottelu käytiin hyväntekeväisyysotteluna Kovat Tyypit Ei Kiusaa –kampanjan alaisena promoottori-ottelijan Jan ”Soolo” Salmisen ja Finnfighters Gymin tähden Timo-Juhani ”Tipi” Hirvikankaan kesken. Säännöt olivat K1-potkunyrkkeilysäännöstöä lähellä, eli kyynärpäälyönnit ja polvipotkut päähän olivat kiellettyjä. Hyväntekeväisyysotteluksi sovitussa koitoksessa meno oli vauhdikas. Hirvikangas painosti lyönneillä, joihin Salminen vastasi pakittamalla ja hyvinajoitetuilla potkuilla. Ottelu noudatti samaa kaavaa kolme erää ja 3-0 voitto meni otteluillan promoottori Salmiselle.

Kaiken kaikkiaan otteluillassa oli yhdeksän thainyrkkeilyottelua ja ottelijoita Venäjältä, Ruotsista, Porvoosta, Porista, Hyvinkäältä, Espoosta sekä Turusta. Ilta täytti kriittisen turkulaiskulman odotukset.

Teksti: Harri Nieminen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *