TTBC:lle kaksi kultaa ja hopeaa SM-kisoista

ttbc smTurku Thaiboxing Club osallistui viiden ottelijan voimin Lahdessa 13.-15.2. järjestettyihin SM-kisoihin. Mitalisaaliiksi jäi kaksi kultaa ja hopeaa. Lisäksi vuoden naisottelijan palkinto matkasi TTBC:lle.

Ensimmäiset SM-kisansa läpikäynyt Jan ”Soolo” Salminen osallistui -71 kilon painosarjaan ja kohtasi perjantaina Porvoo Thaiboxing Clubin Kevin Niemisen puolivälieräottelussa. Salminen otteli puolustusvoittoisesti, mutta taipui aktiivisemmalle porvoolaiselle. Voitto Niemiselle tuomariäänin 3-0.

Pia Raita puolestaan selvitti tiensä jatkoon voittamalla semifinaaliottelunsa Helsinki Thaiboxing Clubin Pirvo Kivelää vastaan. Raidan monipuolinen ja aktiivinen otteleminen riisuivat Kivelän aseista, ja turkulainen vei ottelun nimiinsä selkein luvuin 3-0.

Sunnuntain finaaleissa Mirka Salonen aloitti turkulaisurakan -51 kiloisten sarjassa kohtaamalla Helsingin Combat Academy Of Finlandin Mirka Phetsangkhatin, jonka Salonen voitti viime vuoden SM-kisoissa. Turun Mirka piti kehän keskustaa hallussaan ja teki aloitteita, joihin Phetsangkhat vastasi keskivartalopotkuilla. Ottelu oli alusta loppuun tasaista iskujen vaihtoa, mutta tällä kertaa voitto kirjattiin helsinkiläiselle hajatuomioäänin 2-1. SM-hopeaa TTBC:lle.

Pia Raita jatkoi kisataivaltaan -71 kiloisten sarjassa ja sai vastaansa niin ikään tutun kisakumppaninsa, Lahti Thaiboxing Clubin Laressa Van Emdenin. Raita pehmitti Van Emdenin vasenta reittä hyvin osuneilla alapotkuillaan ensimmäisessä erässä ja osui paikoin puhtaasti lyönneillään. Van Emdenin loppukiri käänsi tasaisen ottelun lahtelaisen hyväksi tuomariäänin 3-0. Toinen SM-hopea TTBC:lle.

Jussi ”Hullu” Santalahti jäi perjantain ensimmäisissä punnituksissa parin kilon päähän tavoittelemastaan -81 kilon sarjasta, jonka vuoksi hän siirtyi raskaaseen, -91 kiloisten sarjaan. Salosen ja Raidan tavoin vastaansa hän sai tutun kasvon, Lahden Juho Ohtosen. Herrat raastoivat toisiaan lähiottelussa ja kamppailun loppupuolella enemmän potkuetäisyydellä, jossa Santalahti viljeli kovia potkuja. Erittäin tasainen ja kiivas ottelu päättyi Santalahden hyväksi tuomariäänin 3-0. SM-kulta TTBC:lle.

Pasi Kupila nousi viimeisenä kehään ja kohtasi Hyvinkään RNC:n Sauli Rantasen. Kupila lähti ottelun alussa lyömään reippaasti, mutta sortui varomattomuuteen, josta Rantanen rankaisi lyömällä avonaisen turkulaissuojauksen läpi. Ottelun edetessä Kupilan lyöntivoittoinen prässi kuitenkin pehmitti Rantasen, ja hyvinkääläiskulma heitti pyyhkeen kehään luovutuksen merkiksi kolmannessa erässä. Toinen SM-kulta TTBC:lle.

Kisojen yhteydessä palkittiin vuoden 2014 parhaat arvokisaottelijat ja TTBC:n Jonna Suhonen sai vuoden naisottelijan palkinnon. Suhosen viime vuoden arvokisamitalisaldo on SM-kulta, EM-hopea ja MM-pronssi.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *