TTBC:n juhlakisoissa taitoa ja ryskettä

TTBC_juhlakisat_juliste_A3.indd

Turku Thaiboxing Clubin 30-vuotiskisat olivat menestys niin otteluiltaan kuin tunnelmaltaan. Nuorten kykyjen varaan rakennetut kisat toivat thainyrkkeilijöitä Turkuun yhteensä kymmenestä seurasta ja kolmesta maasta. Kehän laidalla otteluja seurasivat muun muassa TTBC:n perustajat sekä suomalaisen thainyrkkeilyn pioneerit Kai ja Janne Mustonen. Katsomossa piipahti myös legendaarinen maailmanmestarimme Vesa ”Metsuri” Puranen, joka palkittiin 90-luvulla saavuttamansa menestyksen johdosta.

Juhlakisat käynnistyivät heti turkulaisedustuksella, kun 11-vuotias Juho Tupila kohtasi debyyttiottelussaan Oulun Kamppailuklubin Miko Vuoman. Oululaisnuorukainen voitti ottelun runsaammilla osumillaan pistein 2-0.

Toisena kehään kapusi Juho Rantala, joka otteli Tampereen Chitaladan Edu Kukkosta vastaan. Ottelu oli paikoin varsin tasainen, mutta ulottuvampi Rantala oli lopulta osuvampi potkuillaan ja voitti kamppailun tuomariäänin 2-0.

Rasmus Hendolinin ja Nummela Thaiboxing Clubin Tatu Varrion välinen kohtaaminen oli tasaista iskujen vaihtoa. Hendolin osui raskaammin lyöntikombinaatioillaan, mutta Varrio otti selkeitä osumia ala- ja keskivartalopotkuillaan. Nummelalainen vei ottelun viimeisen erän ja sinetöi voiton tuomariäänin 3-0.

Seuraavaksi TTBC:a edusti Sara Granath otellessaan Helsinki Thaiboxing Clubin Anni Simosta vastaan. Helsinkiläinen aloitti ottelun röyhkeästi hyökäten ja määräsi tahtia, kunnes Granath sai koneensa käyntiin ja alkoi viemään tilanteita hyvillä potkuillaan. Koitos jatkui tasaisena, mutta Granathin loppukirit erien lopussa toivat voiton Turkuun hajatuomioäänin 2-1.

Juhlakisojen pääottelussa ”Hullu” Jussi Santalahti kohtasi Moskovan läänin mestarin Sergei Golinkevichin. Kuten odotettua, Golinkevich haki ratkaisua lyönneillään, mutta Santalahden suojaus kesti, ja hurjaluontoinen turkulainen piti ottelun ohjakset itsellään kovilla potkuillaan, polvillaan sekä hakkukyynärpääiskuillaan. Viisieräisen koitoksen alkupuolella Santalahti sai maistaa Golinkevichin hyvin osuneiden alapotkujen voimaa, mutta maksoi ne takaisin korkojen kera omilla alapotkuillaan viimeisessä erässä. Vauhdikas ottelu päättyi kaikin tuomariäänin 3-0 Santalahdelle.

Juhlakisojen muista otteluista edukseen erottuivat nuorten Sanni Nurmisen ja Oliver Cronstenin taidokkaat esitykset sekä Alexander Vartiaysen ja Constantino Costas Nangan murskaavat otteet.

Turku Thaiboxing Club kiittää kaikkia ottelijoita, huoltajia, talkooväkeä sekä yleisöä kisoista! Jussi Juhlakisat

Tulokset

2×2 min (juniorit)
1. -35kg Juho Tupila, TTBC vs. Miko Vuoma OKK 0-2
2. -52kg Juho Rantala, TTBC vs. Edu Kukkonen, Chitalada 2-0

3×2 min
3. -71kg Rasmus Hendolin, TTBC vs. Tatu Varrio, Nummela TBC 0-3
4. -54kg Eetu Latikka, JTBC vs. Oliver Cronsten, SMT (Ruotsi) 0-3
5. -48kg Sara Granath, TTBC vs. Anni Simonen, HTBC 2-1

3×3 min
6. -71kg Johannes Puranen, PvTBC vs. Max Sairanen, ATC 3-0
7. -60kg Riina Sipovaara, HTBC vs. Miina Sirkeoja, Chitalada 3-0
8. -49kg Sanni Nurminen, LTBC vs. Cornelia Banarp, SMT (Ruotsi) 3-0
9. -67kg Alexander Vartiaynen, HTBC vs. Antonis Vassilou, SMT (Ruotsi) TKO2
10. -71kg Ali Taimouri, HTBC vs. Constantino Costas Nanga, SMT (Ruotsi) KO1

5×2 min
11. -86kg Jussi Santalahti, TTBC vs. Sergei Golinkevich, Venäjä 3-0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *