Psykologi Wächter ohjasi meditaatioharjoituksen TTBC:lla

Harri Nieminen ja Nino Wächter

Turku Thaiboxing Clubin salilla järjestettiin seuran historian ensimmäinen ohjattu meditaatioharjoitus lauantaina. Ohjaajana toimi psykologi Nino Wächter (kuvassa oikealla), ja harjoitukseen osallistui pienehkö, mutta motivoitunut ryhmä thainyrkkeilijöitä.

Wächter näytti muutamia yksinkertaisia hengitysharjoituksia, joiden tarkoituksena on parantaa muun muassa keskittymis- ja havainnoimiskykyä sekä lievittää stressiä. Harjoitukset sopivat kiireiseenkin elämäntilanteeseen, eivätkä vaadi kummempia järjestelyjä tai vie välttämättä paljon aikaa. Harjoitukset soveltuvat niin arkeen kuin esimerkiksi ennen ottelua tehtäviksi.

Kamppailu-urheiluun ja etenkin vahvasti perinteitä kunnioittavaan thainyrkkeilyyn, jossa henkiset tekijät ovat suuressa roolissa, meditaatioharjoitukset sopivat kuin nyrkki silmään. Osallistujat pitivät puolitoistatuntista sessiota antoisana, ja melko lyhyetkin meditaatioharjoitukset koettiin voimaannuttavina sekä rentouttavina. Wächter puolestaan oli mielissään ohjatessaan meditaatiosta kiinnostunutta ryhmää ja synnyttäessään keskustelua aiheesta.

Wächter tullee jatkossakin ohjaamaan meditaatioharjoituksia TTBC:n tiloihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *