Kaksi SM-kultaa Turku Thaiboxing Clubille!

Tänä vuonna Suomen mestaruudet ratkottiin Porvoossa 22.–24.1.2016. Kolmipäiväiseen turnaukseen osallistui TTBC:lta yhteensä neljä ottelijaa: Sara Granath -48kg, Mirka Salonen -51kg, Pia Raita -71kg sekä Jussi Santalahti -81kg.

Ensimmäisenä päivänä ratkesi punnituksessa kaikkien painoluokkien osallistujat. Pia Raidan sarjassa ei valitettavasti tällä kertaa ollut muita ottelijoita.

Ensi kertaa arvokisoihin osallistunut Sara oli kovassa sarjassa pitkän linjan arvokisamenestyjien Pia Urpulahden sekä Tessa Kakkosen kanssa. Perjantaina Saralla oli kova painonveto, mutta sinnikäs Sara otteli siitä huolimatta hyvin ja monipuolisesti huomattavasti kokeneempaa Urpulahtea vastaan. Helsinki Thaiboxing Clubia edustanut Urpulahti voitti ottelun, mutta Sara sai arvokasta kehä- sekä turnauskokemusta.

Myös Mirka Salosella oli kova painosarja muiden osallistujien ollessa sarjan hallitseva Suomen mestari, kokenut arvokisaottelija Mirka Phetsangkhat sekä tuore junioreiden maailmanmestari Sanni Nurminen. Arpa antoi Mirkalle semifinaalivastustajaksi helsinkiläisen Combat Academy of Finlandia edustavan kaimansa. Viime vuonna finaalissa täpärästi Phetsangkhatille hävinnyt Salonen oli lopussa aktiivisempi ja aggressivisempi ja voitti tasaisen taistelun tuomariäänin 2-1. Hieno työvoitto Mirkalle!

Sunnuntain finaaleissa Mirka otteli tarkempia ja kovempia osumia hakien, sekä viemällä tilannevoittoja omiin nimiinsä. Erityisesti lähiottelussa Salonen pääsi helposti niskan päälle ja väsytti vastustajansa kovilla polvipotkuilla ja fysiikallaan. Ottelun voitti Turku Thaiboxing Clubin Mirka Salonen tuomariäänin 3-0! Salonen palkittiin myös turnauksen parhaana naisottelijana.

Jussi Santalahden painoluokassa oli Jussin lisäksi yksi osallistuja hallitsevan mestarin Daniel Forsbergin vaihdettua yllättäen painoluokkaansa ylemmäksi, eikä Forsberg näin ollen otellut lainkaan. Jussi sai finaaliin vastaansa kemiläisen Jussi Pirttikankaan, jonka Santalahti oli kohdannut kerran aiemminkin. Rennosti otellut Santalahti sai selkeästi voimakkaampia osumia ja sai melkein tyrmättyäkin vastustajansa lähiottelussa jo tavaramerkeiksi muodostuneilla polvipotkuillaan. Kehäkello ehti kuitenkin soida ottelun loppumisen merkiksi ja Hullu-Jussi Santalahti voitti ottelun selkein luvuin 3-0! Santalahti myös palkittiin turnauksessa vuoden 2015 parhaana miesottelijana.

Turku Thaiboxing Club onnittelee tuoreita Suomen mestareita sekä ottelijoiden valmennustiimiä Harri Niemistä, Jani Lehtolaa, Pasi Luukkasta sekä Topi Räsästä! Kiitos myös mukana olleille huoltajille sekä kannustusjoukoille!

sm2016

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *