Lethwei-treenit TTBC:lla

LethweiKuvassa osa lethwei-treeneihin osallistuneista.

Turku Thaiboxing Clubin tiloissa järjestettiin tiettävästi Suomen ensimmäiset ohjatut lethwei-treenit sunnuntaina. Vetäjänä toimi Maung Soe, joka on otellut lethweissä kotimaassaan Myanmarissa (ent. Burma).

Treenien tekniikat sisälsivät monia thainyrkkeilyyn soveltuvia jippoja. Erikoistekniikoina harjoiteltiin pääpuskuja, jotka erottavat lethwein useimmista kamppailu-urheilulajeista.

Kaksi treeniä sisältänyt päivä oli tarkoitettu ns. demosetiksi pienelle ryhmälle, joka koostui kisaryhmän valmentajista, harrastajaryhmän vetäjistä ja seuramme muutamasta harrastajasta. Kaikki osallistujat kertoivat olevansa vähintäänkin tyytyväisiä harjoitusten antiin. Yhteistyön jatkumisesta oli alustavaa puhetta.

Turku Thaiboxing Club kiittää Maung Soea ja hänen tiimiään jännittävistä treeneistä!

Lethwei – ”The Art of 9 Limbs”

Lethwei on burmalaisesta nyrkkeilystä kehittynyt kamppailu-urheilulaji, joka muistuttaa tekniikoiltaan paremmin tunnettua thainyrkkeilyä. Toisin kuin sukulaislajissa, pääpuskujen käyttäminen on sallittu ja nyrkkeilyhanskojen sijaan nyrkkien suojana on vain siteet.

Ammattilaisotteluissa ei perinteisesti ole pistelaskua ja kamppailun voi voittaa vain tyrmäyksellä tai vastustajan luovutuksella. Mikäli voittaja ei ole selvinnyt viimeisen erän loputtua, päättyy ottelu ratkaisemattomana. Erätaukojen lisäksi ottelija saa halutessaan levätä kaksi minuuttia, esimerkiksi luvunlaskun jälkeen.

Lethwei on suosittua Myanmarissa ja sitä harjoitellaan usein lapsesta pitäen. Ensimmäinen Euroopassa järjestetty lajin ammattilaistapahtuma nähtiin viime toukokuussa Banská Bystricassa, Slovakiassa.

Teksti: Pasi Luukkanen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *