Suomen ensimmäinen lethwei-leiri puskettiin TTBC:lla

Jussi & Pasi

Suomen ensimmäinen virallinen lethwei-leiri herätti sopivasti mielenkiintoa Turku Thaiboxing Clubilla.

6.-8.5.2016 järjestetyllä lethwei-leirillä treenattiin perjantaista sunnuntaihin neljän treenin verran. Harjoituskerta kesti 2-3 h. Treenit sisältivät lethweille ominaisia paritekniikoita, välineharjoittelua sekä kevyttä tekniikkasparria, jossa sovellettiin harjoiteltuja tekniikoita. Harjoitusten lopuksi syvennyttiin burmalaiseen hierontaan ja palauttaviin venytyksiin. Viimeisellä harjoituskerralla käytiin läpi myös wai kruhun verrattavissa oleva lethwei-kehätanssi.

Lethwei toi vaihtelua perinteisiin thainyrkkeilyharjoituksiin, mutta oli hyvin paljon samanlaista sekä toi uusia näkökulmia joihinkin jo valmiiksi tuttuihin thainyrkkelytekniikoihin. Osallistujat olivat ilmeisen iloisia ja tyytyväisiä leirin antiin. Lethweitä nähdään mahdollisesti vastaisuudessakin Turku Thaiboxing Clubilla.

Leirin opettaja, myanmarilainen Maung Soe oli vaativa, mutta veti leirin pilke silmäkulmassa tuttuun aasialaiseen tyyliin.

Teksti: Harri Nieminen

Maung

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *