Mirkalle voitto ja tappio, Jussille tappio MM-kisoissa

IFMAWC2016-Sweden
Turku Thaiboxing Clubin Mirka Salonen ja Jussi Santalahti ottelivat Jönköpingissä käynnissä olevissa amatöörien MM-kisoissa. Alle 51 kilon sarjassa otellut Salonen aloitti kisaurakkansa voitokkaasti kukistamalla Ukrainan Anastasia Kulinichin lauantaina 21..5. Turkulainen oli osuvampi etäisyydellä sekä vahvempi lähiottelussa ja voitti ottelun kaikin tuomariäänin.

Maanantaina 23.5. Salonen kohtasi puolivälierissä ruotsalaisen pitkän linjan arvokisaottelijan Johanna Rydbergin. Ensimmäinen erä meni turkulaisen johdossa, mutta toisen erän edetessä ruotsalainen sai käännettyä ottelun kulun itselleen. Niukka voitto tällä kertaa Ruotsin kulmaan. Hyvät ottelut ensimmäistä kertaa kansainvälisiin arvokisoihin osallistuneelta Saloselta!

Jussi Santalahti sai heti ensimmäisessä ottelussaan vastaansa sarjansa ennakkosuosikin, moninkertaisen maailmanmestarin Dmitri Valentin. Taitava ja fyysinen valkovenäläinen sai pidettyä Jussin tuimat lähiottelupolvet kurissa, eikä Santalahti vaarallisista tilanteista huolimatta saanut tarpeeksi tilannevoittoja. Näin voitto lopulta sarjan hallitsevalle maailmanmestarille Valentille.

Tappioiden myötä TTBC:laiset tippuivat MM-turnauksen jatkosta.

Mirka vs. Ukraina