Salikisat TTBC:lla 24.9.2016, tunnelmia ja tuloksia

ttbc_salikisatsyskuu2016

Eilen järjestettiin Turku Thaiboxing Clubilla salikisat, joissa nähtiin yhteensä yhdeksän ottelua. Ottelijoita oli saapunut kisoihin pitkin Suomea sekä Tukholmastakin asti.

Kisojen ensimmäinen ottelu sisälsi varsin harvinaisen junnuottelun, kun 8-vuotias lempääläinen Ville Jalonen sekä 7-vuotias TTBC:ia edustava Alex Tolonen kohtasivat 2 x 2 minuuttisessa harjoitusottelussa. Ottelu käytiin täysien suojavarustusten kanssa ja pojat osasivat otella erittäin nätisti pehmeää kontaktia käyttäen sekä kilpakaveria kunnioittaen. Kumpikin pojista esitti ikäisikseen hyviä otteita loppuun saakka, tämän harjoitusottelun voittajaksi merkittiin Lempäälä Thaiboxingin Ville Jalonen.

Seuraava turkulainen kehässä oli Jutta Salonen ja hän sai vastaansa Tukholman Slagskeppettiä edustavan Emelie Smidtin. Ottelu eteni tasaisissa merkeissä Jutan saadessa hieman tarkempia potkuosumia. Turkulaisen omaa peliä sekoitti ajoittain vastustajan erilainen ottelutyyli, mutta aina rentouduttuaan Jutta sai tehtyä selkeämpiä kombinaatioita ja ajoituksia. Tasainen ottelu tuomittiin 2-1 TTBC:n Jutta Saloselle.

Kisoissa nähtiin kaksi TTBC:n aloittelevaa ottelijaa, jotka ottelivat nyt ensimmäistä kertaa. Turkulainen Tao Vuokko sai debyyttimatsiinsa vastaansa kouvolalaisen Juha Mannilan ja ottelu käytiin alle 75 kiloisissa. Ensimmäisessä erässä Taolla kesti hieman päästä vauhtiin, mutta kierrosten löytyessä sai turkulainen alusta asti hallittua ottelua. Alussa lähiottelutilanteissa varsin innokkaasti hakkukyynärpäitä viljellyt Tao sai maltettua toisessa ja kolmannessa erässä mielensä ja kuunteli kulman ohjeita hyvin. Näin Tao sai tehtyä selkeämpiä osumia ja hallittua keskikehää. Ottelun voittaja kaikin tuomariäänin TTBC:n Tao Vuokko.

Seuraava ensikertalainen kotikehässä oli Toni Hesanto ja vastustajaksi turkulaiselle nousi siniseen kulmaan helsinkiläinen Miikael Ollila. Helsinkiläisellä oli alusta asti vauhti päällä ja lukuisat kääntöpotkut saivat alussa Hesannon hieman hämilleen. Ensimmäisessä erässä Tonin jännitys hieman näkyi ja vauhtiin päästiin kunnolla toisessa erässä. Teknisemmin otellut Hesanto pyrki loppua kohden yhä enemmän lähiotteluun, jossa oli hieman vahvempi. Tämä taktiikka toimi ja tasaisen ottelun voittajaksi julistettiin TTBC:n Toni Hesanto tuomariäänin 2-1.

Päivän viimeisestä turkulaissuorituksesta vastasi Eero Sainio, joka sai vastaansa 10 kiloa painavamman helsinkiläisen Jami Hakasen. Painoeron vuoksi ottelu käytiin tasoitusotteluna, joka siis tuomitaan aina tasapeliin. Tasoitusotteluun päädytään, jos paino- tai kokemusero on suuri. Eero ei kuitenkaan 10 kilosta hätkähtänyt vaan lähti heti alussa prässäämään lyöntisarjoilla ja sivupotkuilla. Sainio sai myös moneen otteeseen ajoitettua tarkasti takajalan polvea suoria lyöntejä vastaan. Hyviä osumia saanut Eero jaksoi hyvin kokoerosta huolimatta, vaikka loppua kohden alkoi viimeisten erien runsas lähiottelu syömään tekemistä.

TTBC:n ottelijoista myös Joonas Mäkivirran piti nousta kehään, mutta vastustajaksi ilmoittautunut helsinkiläinen ei jostain syystä ilmestynyt paikalle. Näin Mäkivirran kisat kuluivat treenikavereitaan kannustaen.

Thainyrkkeilyväkeä oli mukavasti liikkeellä ja salin katsomo olikin täynnä uteliaita kannustajia. Kilpailujen parhaaksi ottelijaksi valittiin Tamperelainen Chitaladaa edustava Aleksi Matikainen. Tässä vielä kisojen kaikki tulokset, voittajat lihavoidulla tekstillä:

1.) 2×2 –30 kg Ville Jalonen, Lempäälä Thaiboxing (8v) vs. Alex Tolonen (7v), TTBC: 3-0

2.) 3×2 –57 kg Jutta Salonen, TTBC vs. Emelie Smidt, Slagskeppet 2-1

3.) 3×2 –71 kg Mika Huuskonen (17v), Crest vs. Cemal Kalkan (15v), HTBC 3-0

4.) 3×3 –57 kg Anna Höglund, Slagskeppet vs. Maria Niemi, HTBC 0-3

5.) 3×2 –75 kg Tao Vuokko, TTBC vs. Juha Mannila, KoTKB 3-0

6.) 3×3 –63,5 kg Miina Sirkeoja, Chitalada Finland vs. Linnea Sundberg, Slagskeppet 3-0

7.) 3×2 – 81 kg Toni Hesanto, TTBC vs. Miikael Ollila, HTBC 2-1

8.) 3×2 –86 kg Eero Sainio (77 kg), TTBC vs. Jami Hakanen, HTBC, tasoitusottelu

9.) 3×3 –81 kg Aleksi Tuupanen, Lempäälä Thaiboxing vs. Aleksi Matikainen, Chitalada Finland 0-3

TTBC kiittää kaikkia ottelijoita, huoltajia, kannustajia, toimitsijoita sekä talkooväkeä!