6. luukku

img_2520

 

Itsenäisyyspäivän kunniaksi kerromme teille pienen tarinan suomalaisesta sisusta. Kukapa muukaan edustaisi tuota sisua paremmin kuin lajilegenda Vesa Puranen. Thainyrkkeilyn pariin vasta viime aikoina tulleille kerrottakoon lyhyesti, että Puranen oli ensimmäinen suomalainen amatöörien ja ammattilaisten maailmanmestari, ja on kenties legendaarisin ja pelätyin kaikista suomalaisottelijoista. Purasen tavaramerkkejä olivat voima ja kestävyys, samoin kuin vastustajia ahdistanut asenne: erätauot ovat liian pitkiä. Rekordilta löytyy kaksi amatöörien MM-kultamitalia, sekä ammattilaisten WMC-liiton mestaruus. Purasen valmentajana toimi TTBC:n perustaja ja lajin maahantuoja Kai Mustonen.

Tästä legendaarisesta ottelijasta, hänen matseistaan sekä treenaamisesta, on kirjoitettu internetin syövereihin toinen toisiaan hurjempia tarinoita. Mutta kerrottakoon vielä pieni tarina viime kesältä, joka kuvastaa Veskun luonnetta hyvin.

Janne Mustonen sekä Antti Kiikko (Antti oli ensimmäinen suomalainen thainyrkkeilyn MM-mitalisti) harrastavat edelleen urheilua aktiivisesti ja tällä hetkellä painotus on triathlonin harjoittamisessa. Janne, Antti ja Vesku tekevätkin usein yhdessä pitkiä juoksulenkkejä, mutta viime kesänä oli yhdelle 25km lenkille lähdetty jostain syystä ilman Veskua. Tästä tuohtuneena Puranen juoksi kostoksi 45km ajassa 3h 40min. Ruutia siis löytyy vieläkin kropasta ja mielestä.

TTBC toivottaa kaikille rauhallista itsenäisyyspäivää. Mikä mainioin päivä olisikaan tänään yrittää rikkoa Purasen aika ja mennä urheilemaan luonnon helmaan.

(Kuvassa Puranen treenaamassa Thaimaassa 90-luvun puolessa välissä)