10. luukku

img_2610

10. luukku! Tänään lauantaina järjestetään salillamme harrastajillemme tarkoitetut Tie Tähtiin -kisat, näitä on vuosien varrella järjestetty niin moneen otteeseen, ettei ole ihan varmaa monesko kierros on tänään alkamassa. Olisiko 18. kerta?!

Harrastajakisojemme kunniaksi haastattelimme yhtä seurassamme pisimpään treenannutta harrastajaamme, nykyisin junnuthain parissakin puuhaavaa Jaanaa

– Taisin aloittaa thainyrkkeilyn vuonna -94 tai -95, TTBC:n sali sijaitsi vielä silloin Aurajoen varrella Wärtsilässä. Eli noin 22 vuotta on tullut lajia harrastettua. Kipinä aloitukseen lähti liikkeelle Turun Sanomien ilmoituksesta, jossa starttikurssia mainostettiin.

Jaana tunnetaan salillamme pirteänä ja värikkäänä ikiliikkujana, jonka kova kunto ja työmotivaatio jatkuu vuodesta toiseen. Motivaatio pysyy hänellä yllä treeni toisensa jälkeen.

– Parhainta on kovat treenit, joissa saa vedettyä itsensä aivan piippuun! Hyvät vetäjät, ihanat treenikaverit ja salin rento tunnelma pitävät fiiliksen korkealla. Muistan kuinka jo aikoinaan Mustosen Kaitsu veti treeniemme loppuun ”juhlaerät”: kolmen minuutin ajan putkeen ja 30 sekuntia yhtä tekniikkaa kerrallaan vedetiin suoria, koukkuja, sivupotkuja, tuplapotkuja, polvia ja pysäreitä! Ja edelleen treeneissä saa iskettyä kaiken itsestään irti.

– Pidän thainyrkkeilyssä myös siitä, että sen voi pitää halutessaan harrastuksena, eikä kilpailupakkoa ole. Monissa muissa lajeissa lapsia ja nuoria viedään kilpailuihin heti. Tässä voi harrastuksen pitää itselleen sopivalla tasolla.

Jokaisella harrastajalla on varmasti myös jokin lempitekniikka tai teema, jota vääntää mielellään. Jaanalla suosikiksi nousee lyöntejä, liikettä ja potkua yhdistävä kombinaatio.

– Suosikkitekniikkani on varmaankin Tuijan opettama etukäden suora + etukäden koukku ja samalla askel sivulle + takajalan potku. Mielenkiintoisia ja kivoja tekniikoita löytyy vaikka kuinka, mutta tuo tuli päällimmäisenä mieleen!

Lopuksi Jaanalta tulee vielä lyhyt, mutta sitäkin ytimekkäämpi tokaisu thainyrkkeilystä: ”Paras harrastus ikinä!”