12. luukku

3712613a-e1db-4cc8-a380-879d35b8fb27

 

12. luukku! Tänään on jälkeen vuorossa ottelija/otteluesittely!

Saenchai on Buakawin ohella tunnetuimpia thaimaalaisia nykyottelijoita. Saenchai on tunnettu teknisestä, viihdyttävästä ja monipuolisesta otteluilmeestä. Hänen tunnetuin kikka ”farang”-ottelijoita vastaan on kärrynpyöräpotku. Farang tarkoittaa siis ei-thaimaalaista. Saenchai saavutti 1990-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa Lumpineen ylemmän kärpäs-, kääpiö- ja höyhensarjan mestaruudet. Tuolloin 1999 hänet valittiin Thaimaassa vuoden ottelijaksi.

2000-luvulla Saenchai otteli useita kamppailuja legendaarisilla Lumpineen ja Rajadamnernin stadioneilla. 2010-luvulta eteenpäin Saenchai on enimmäkseen jäähdytellyt farangeja vastaan käydyissä otteluissa Thaimaan ulkopuolella, joissa palkkiot ovat myös korkeammat. Saenchai pyörittää tätä nykyä omaa PKSaenchaimuaythaigymiä, josta tuleekin useita alan ykkösnyrkkejä.

Yodwicha on nuoremman sukupolven ottelija. Tyyliltään hän on ”muay khao” eli polviottelija. Ruumiinrakenteeltaan Yodwicha on erittäin tyylipuhdas polviottelija, ulottuva, sähäkkä sekä kylmäpäinen. Yodwicha valittiin vuonna 2012 Thaimaassa vuoden ottelijaksi jaetulla sijalla TTBCn valmentajille tutuksi tulleen Sangmanee Sor Tienpon kanssa. Samana vuonna Yodwicha voitti myös Lumpineen mestaruuden sarjassa 59 kg. Kummatkin tämän hetken muay thain supertähdet olivat tuolloin noin 16-17-vuotiaita.

Tässä ottelussa nähdään miten vielä teini-ikäinen Yodwicha pärjää vanhemman polven lajilegendan kyydissä. Sen verran thaimaalaisesta ottelujen pisteytystavasta, että ensimmäinen ja toinen erä eivät paljoa merkkaa, ellei toinen osapuoli selkeästi vahingoitu tai tule luvunlaskua. Ratkaisevat erät ovat kolmas ja neljäs. Viidennessä erässä otellaan tosissaan ehkä ensimmäinen minuutti ja loppuerä varmistellaan ja tanssahdellaan. Siinä vaiheessa kummatkin osapuolet yleensä jo tietää voittajan eikä riskeerata enempää. Olkaa hyvät, otteluvideo voi käydä katsomassa tästä linkistä: