20. luukku

  • Old School part II

Kuvassa Janne suorittaa Ram Muayta ottelun alla.

Janne ja Kaitsu saivat vuosien kuluessa mainetta myös Thaimaassa, sillä tuohon aikaan tosissaan treenaavat falangit (ja vielä veljekset) olivat harvinaisia. Mustonen Brothers osoitti oikeaa osaamista ja asennetta, jota Thaimaassa arvostetaan. Eräs paikallinen promoottori järjestikin vuonna 1994 Jannelle ammattilaisottelun Bangkokiin, Samrong -stadionille kolmen kuukauden neuvottelujen tuloksena. Kyseessä ei ollut mikään pikkutapahtuma, vaan ottelu televisioitiin, minkä ansiosta tallenne on säilynyt näihin päiviin.

Vastustajan nimi on jäänyt vuosien kuluessa unholaan, mutta kaverin koko oli yllätys: thaimaalainen oli Jannea pidempi! Toinen yllätys oli, että ottelija oli Lumpinin Top 10 -rankattu kyynärpääspesialisti. Helpommankin vastustajan olisi voinut saada… Kaitsu lähti samana päivänä takaisin Suomeen eikä voinut jäädä kulmaan Jannelle. Tilalle nousi kuitenkin kaksi huippuammattilaista, kun kulmamiehiksi tulivat Sangpeak Kiatsongrit (esiintyi Playstationilla K-1 roolissa) ja Somphon ”Pate” Khotsasak, huippuvalmentaja, joka tuli myös Suomeen valmentamaan.

Ottelussa Jannella ei ollut hätää. Viimeisessä erässä Janne oli jopa tyrmätä vastustajansa, mutta omien sanojensa mukaan hänellä oli kuitenkin polttoaine loppunut kesken, ja thaimaalainen voitti lopulta ottelun pistein. Muistoksi gladiaattorillemme jäi paikkaamista vaatinut vekki otsaan.