TTBC goes Thailand vol. 3! Harrin haastattelu

Ensi viikonloppuna 15.7.2017 TTBC:lta lähtee jälleen vetäjäporukka Bangkokiin valmennusleirille! Haastattelimme jokaista matkaan lähtevää ja aloitamme nyt Harrista, joka vastaa kisaryhmän valmennustiimin toiminnasta.

1. Koska aloitit thainyrkkeilyn ja missä?

– Aloitin lajin aikoinaan Kupittaalla, jossa treenasimme jollain voimistelijoiden kokolattiamatolla, vuosi oli 1991 ja Janne Mustonen veti silloin alkeiskurssin.

2. Kilpauran kohokohtia?

– Otteluita taisi kertyä noin neljäkymmentä, joista muistiin painuivat erityisesti Manchesterin amatöörikilpailut  vuonna -96 ja Karibian Arubassa Darrel Simmonsia vastaan käyty kova ammattilaismatsi vuonna -96. Samana vuonna karsiuduin MM-kisoissa ja halusin otella mahdollisimman nopeasti ja ottelin Best Friend -baarissa, jonne sain vahvan ja tarkkasilmäisen vastuksen. Seuraavan vuonna amatöörien MM-kisoissa sitten voitinkin kultaa.

3. Kuinka kauan olet toiminut vetäjänä ja valmentajana?

– Vetäjänä olen puuhaillut yli kaksikymmentä vuotta, valmentajana hieman vähemmän aikaa eli 2000-luvun alusta.

4. Mieleenpainuvia kokemuksia valmentajana?

– Näitä olisi vaikka kuinka…mutta esimerkiksi Jarno Marilan ja Topi Helinin kulmassa olin useasti ja ne hetket ovat kyllä jääneet erityisesti mieleen, sekä Jani Lehtolan ja Pasi Luukkasen ottelu-urat. Uudesta sukupolvesta erityisesti Jussi Santalahti, Mirka Salonen ja Pia Raita ovat osoittaneet hienoja hetkiä. Samoin on jäänyt mieleen Riccardo Espositon voitto Teemu Hellevaarasta noin kymmenisen vuotta sitten. Ja tietysti Kati Kaareskosken maailmanmestaruus 2012 oli hienoa nähdä sivusta Pasin häntä valmentaessa. Myös Niina Lindbergin ja Katariina Saarisen valmentaminen oli hieno kokemus kokonaisuudessaan. Muistoihin on jäänyt myös Tuija Jyrkkiön ottelu-uran hetkiä, esimerkiksi jostain salikisoista hän lähti ottelun jälkeen harmistuksissaan ovet paukkuen sekä Rautapolkassa kulmassa ollessani oli jännät paikat.

5. Mitä odotat tältä Thaimaan harjoittelumatkalta?

– Odotan kovaa harjoittelua, itsensä haastamista sekä uusia oppeja ja näkökulmia lajiin sen synnyinmaassa. Olen käynyt Thaimaassa yli kymmenen kertaa, mutta aina reissuista jää lajin suhteen uusia ajatuksia.
Kuvaaja: Joonas Mäkivirta