Juniorimme Juhanin terveiset Yokkao-gymiltä Bangkokista!


Juniorimme Juhani Mäkinen on reissussa Thaimaassa ja laittoi sieltä thainyrkkeilyllisiä terveisiä! Tässä Juhanin kirjoitus:

”Terveiset Yokkao Gymiltä Bangkokista! Jos joku ei vielä tiedä, niin Yokkao Training Center on yksi tunnetuimmista ja arvostetuimmista thainyrkkeilysaleista koko Thaimaassa. Siellä treenaavat mm. monet kuuluisat Lumpineen ja Rajadamnern stadiumeiden mestarit ja K1 potkunyrkkeilyn mestarit. Salin kuuluisuuksia ovat mm. Saenchai PKSaenchaimuaythaigym, Singdam Kiatmoo9, Pakorn PKSaenchaimuaythaigym, Manachai, Wuttichai, Superlek, Liam Harrison ja Dzhabar Askerov.
Heti saliin tultua huomasin, miten hyvä ilmapiiri salissa vallitsi, sillä salin ottelijat ja valmentajat olivat hymyileväisiä ja kohteliaita. Treenimusana toimi perinteinen Koillis-Thaimaalainen (Issaan) Molarm musiikki, joka toi heti thaimaalaisen tunnelman minulle. Aina välillä näin myös paljon leikkimielistä kiusoittelua thaimaalaisten välillä, sekä paljon vitsailua, hymyä, naurua ja hieman jopa tanssimista!
Itse treeni salissa oli todella kova! Treeni alkoi alkulämmittelyllä ja narun hyppelyllä, jonka jälkeen siirryttiin valmentajan opastamaan varjonyrkkeilyyn. Varjonyrkkeilyn jälkeen hajoitettiin porukka kahtia, jolloin puolet pääsivät hakkaamaan nyrkkeilysäkkejä ja puolet potkimaan potkutyynyjä. Hetken ajan päästä osia vaihdettiin. Tämän jälkeen ohjattu treeni oli kutakuinkin tässä, ja sai itse vapaasti valita mitä tehdä seuraavaksi. Itse pääsin vielä lopuksi sparraamaan moninkertaisen Lumpinee stadiumin mestarin, Singdam Kiatmoo9:n kanssa. Pahoittelut vielä videoissa näkyvistä minun huonoista tekniikoista sekä muista virheistä, mutta pistetään se kuuman sään piikkiin! ;) Lopussa vielä pari lyhyttä klippiä K1 potkunyrkkeilijä Dzhabar Askerovin treenistä, sekä thaimaalaisten potkutyynytreenistä ja sparrista.
Se, mitä haluaisin lopuksi vielä mainita on thaimaalaisten rentous, hyväntuulisuus, kohteliaisuus ja ennenkaikkiaan maltillisuus, esimerkiksi sparratessa eritasoista vastaan. Minun sparratessakin Lumpineen mestaria vastaan, ei tarvinnut hetkeenkään pelätä, että sieltä tulisi täysillä potku kylkeen tai täysillä lyönti kasvoihin. Tällaista käytöstä odottaisin myös meidän omalta salilta joidenkin osalta, kun tarkoituksena on sparrata kevyesti, vaikka moni sen jo hyvin osaakin!
Ps. Valitettavasti en päässyt tutustumaan Saenchaihin, vaikka sitä ehkä odotinkin eniten. Mutta reissu Yokkao Gymille oli todella sen arvoinen, ja ehkä sitten ensi vuonna tapaan Saenchain! ;) Suosittelen kaikille thainyrkkeilyn ystäville käymään ja tutustumaan Yokkao Gymissä jos vain on mahdollisuus siihen! Voin luvata että sitä päätöstä ei tarvitse jälkeenpäin katua! :D”
Mahtavaa Juhani, että kävit Yokkaolla treenaamassa ja kiitos terveisistä! :)