TTBC goes Thailand vol. 3! Jussin haastattelu


Viimeinen haastateltava ennen lentokoneen lähtöä on väkevä taistelijamme Jussi, joka on mukana Harrastaja-ryhmien treeninvedossa.

1. Koska aloitit thainyrkkeilyn ja mikä siihen innoitti?

– Aloitin thainyrkkeilyn siinä 2010 hujakoilla, en tarkkaa vuotta muista. Innostus lähti sukeltajapiireistä, kun isoveljen joku kaveri kehui thainyrkkeilyä ja kaksoisveljeni Olli oli vuotta paria aikaisemmin aloittanut karaten, samaan aikaan aikaisemmat lajini yleisurheilu ja uinti olivat jotenkin jääneet ja kaipasin tekemistä.

2. Kauanko olet ollut vetäjänä? Mikä siinä on parasta?

– Vetäjänä olen nyt toiminut pari vuotta ja homma on pikkuhiljaa alkanut tuntumaan tutummalta. Hienointa valmentamisessa on se fiilis, kun joutuu itsekin kelaamaan tekemistä ja meininkiä eri kuvakulmasta. Tavallaan myös oppii huomaamaan muista, että miten ne nyt tajuaa jos koitan näin selittää. Samaa kautta on tullut omaan tekemiseen huomioita, joita aikaisemmin ei tajunnut.

3. Parhaita muistoja thainyrkkeilyn parista?

– Paljonkin! Hankala mainita vain yhtä, mutta viimeisimmistä muistoista on jäänyt mieleen viime vuoden Thaimaan treenimatka ja päivä, jona käytiin Rajadamnerin areenaalla katsomassa matseja.

4. Mieleenpainuvimpia muistoja ottelu-uraltasi?

– Jännittävimpiä ovat varmaan olleet matsini moninkertaista amatöörien maailmanmestaria Dmitry Valentia vastaan sekä 2015 Royal Cupin pronssimitalin varmistava otteluni USA:n Malik ”Perfect Boy” Watsonia vastaan. 

5. Bangkok kutsuu, millaiset fiilikset ja mitä odotat reissulta?

– Tällä kertaa odotan taas kovaa treeniä, ja ollaan puhuttu myös matsin ottamisesta ihan Thaimaan tapaan. Varmasti hienoa, jos löytyy tarpeeksi isoa miestä vastaan.

Kuva: Joonas Mäkivirta