7. Luukku

Seitsemäs luukku paljastaa erään salin pitkäaikaisimman vetäjän pienen haastattelun. Tommi Lehtonen on ollut salin toiminnassa mukana lähes alkumetreistä saakka ja sympaattinen Tomppa onkin varmasti monelle tuttu ja turvallinen hahmo.

Thainyrkkeilyn Tommi aloitti vuosi salin perustamisen jälkeen eli vuonna 1985. ”Muutama painikaveri kävi thainyrkkeilytreeneissä ja kävin uteliaisuuttani itse myös kokeilemassa. Laji vaikutti kiinnostavalta ja monipuoliselta, joten harrastus sai hyvän kipinän. Thainyrkkeilyssä oppii vuosi toisensa jälkeen aina jotain uutta”, hän kertoo. Vaikka laji itsessään on kiehtova, myös hyvä porukka pitää Tommin mukaan motivaation korkealla.

Itse treeninvedossa Tomppa pitää parhaimpina asioina lajin varmasti kaikille tuttua fyysisyyttä ja sen monimuotoisuutta. ”On hienoa huomata treenejä vetäessä harrastajien oppivan uusia tekniikoita. Välillä tulee myös kiitosta treenien vedosta. Se motivoi ja innostaa treenien vetämistä”, hän jatkaa. Lempitekniikkaa kysyessä Tommi kertoo pieni pilke silmäkulmassa, että ”Nyt kun alkaa olla kilometrejä jo sen verran takana, niin vastaan alapotkut!”.

Vielä lopuksi Tomppa kertoo yleistunnelmia jokaviikkoisesta harrastuksestaan: ”Salilla on hyvä henki ja motivoitunut porukka. On hienoa huomata, että alkeiskursseille löytyy edelleen paljon harrastajia. Laji sopii monipuolisuutensa ansiosta hyvin kunnon kohottamiseen, joten on ollut mukava huomata, että thainyrkkeily herättää kiinnostusta vuosi toisensa jälkeen”.

Kiitos Tommi haastattelusta, nähdään salilla!