20. luukku

Tänään on vuorossa erään salillamme pitkään viihtyneen vakiotreenaajan Ninan haastattelu!

Aikoinaan myös salillamme kilpailijana sekä vetäjänä toiminut Nina aloitti thainyrkkeilyn vuonna 1994, kun hän oli muuttanut Hangosta Turkuun. ”Ensimmäisellä viikolla koulussa oli nuori mies, joka harrasti Hapkidoa. Hän kertoi myös, että oli kokeillut kaikkia mahdollisia kamppailulajeja, mutta Hapkido oli hänen juttunsa. Kysyin, mikä oli kaikkein raskain kamppailulaji. Kaveri mietti tarkkaan ja lopulta vastasi ’Thainyrkkeily, koska se vaatii ihan älytöntä kuntoa!’ Seuraavalla viikolla aloitin TTBC:lla, jossa Kai Mustonen ohjasi alkeiskurssin”, Nina kertoo.

Jonkin aikaa harrastettuaan Nina halusi haastaa itsensä myös kilpakehissä. ”Aloitin ottelemaan ihan liian vanhana, mutta siihen aikaan naiset eivät alkuun otelleet lainkaan ja sitten oli myös vaikea löytää kilpakumppaneita”, hän sanoo. Kilpailuajoilta on toki paljon muistoja, mutta yksi ottelu nousee mieleen erityisesti. Nina otteli vuonna 2002 Porvoossa järjestetyssä loppuunmyydyssä thainyrkkeilygaalassa ruotsitarta vastaan. ”Porvoon kisoissa oli upeat puitteet ja ruotsalainen on aina kiva voittaa!” hän muistelee. Ninan kilpaura loppui, kun hän aloitti opiskelemaan työn ohessa, mutta harrastus säilyi.

Räväkkänä treenaajana mainetta niittäneelle Ninalle vauhdikas harrastus toimii monella tasolla. ”Thainyrkkeily on hyvin koukuttava laji, koska se haastaa fyysisen kunnon lisäksi myös aivotyöskentelyä. Pidän myös siitä, että se on täyskontaktilaji, eikä siinä kikkailla millään vöillä. Lisäksi thainyrkkeilyssä voi oppia loputtomiin lisää.”

Jokaisella salilla treenaavalla on varmasti omat suosikkitekniikat sekä mieluisimmat treenitavat. Ninan ykköset eivät tule naisen tuntevalle varsinaisesti yllätyksinä. ”Suosikkejani ovat kaikki ne harjoitteet, joissa voi tehdä täysillä ja vetää mahdollisimman kovaa! Ja TTBC on paras paikka treenata!” hän toteaa.

Kiitos Nina haastattelusta, vedetään täysillä jatkossakin! 💪