Harjoitusryhmät

STARTTIKURSSI

Starttikurssi on kuuden viikon mittainen intensiivinen thainyrkkeilyn (Muay Thai) alkeiskurssi. Kurssilla opetellaan thainyrkkeilyn perusteita ja kohotetaan kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Kurssi pitää olla käytynä, jotta voi siirtyä muihin ryhmiimme treenaamaan. Starttikurssi on tarkoitettu yli 14-vuotiaille naisille ja miehille (järjestämme sitä nuoremmille starttikursseja kaksi kertaa vuodessa, tiedotamme näistä erikseen). Starttikurssille osallistuvan varustuksena on hyvä olla t-paita, verryttelyhousut tai shortsit ja thainyrkkeilyä treenataan paljain jaloin. Oma juomapullo mukaan!

NAISTEN STARTTIKURSSI

Naisten starttikurssi on kuuden viikon mittainen intensiivinen thainyrkkeilyn (Muay Thai) alkeiskurssi. Kurssilla opetellaan thainyrkkeilyn perusteita ja kohotetaan kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Kurssi pitää olla käytynä, jotta voi siirtyä muihin ryhmiimme treenaamaan. Starttikurssi on tarkoitettu yli 14-vuotiaille tytöille ja naisille. Starttikurssille osallistuvan varustuksena on hyvä olla t-paita, verryttelyhousut tai shortsit ja thainyrkkeilyä treenataan paljain jaloin. Oma juomapullo mukaan!

JUNNUTHAI

Junnuthai on suunnattu 8 -14 -vuotiaille tytöille ja pojille. Starttikurssilla opetellaan thainyrkkeilyn alkeet sekä tehdään kevyitä lihaskuntoliikkeitä. Lapset oppivat thainyrkkeilyn lisäksi koordinaatiota, kehonhallintaa, itseluottamusta, itsehillintää, kestävyyttä ja ryhmäharjoittelun taitoja. Kurssilla ei sparrata (otella) eikä oteta fyysistä kontaktia kuin potkutyynyihin ja säkkiin. Harjoitusasusteeksi käy t-paita ja shortsit/verkkahousut. Kurssin jälkeen harjoittelu jatkuu junnuthai -ryhmässä. Starttikurssin käymisen jälkeen suosittelemme omien säkkihanskojen ja oman hyppynarun ostamista, sillä ne tulevat kovaan käyttöön. Myös käsisiteet ja ja alasuojat ovat suositeltavia, kuten myös pariharjoituksissa säärisuojat ja paksummat nyrkkeilyhanskat ovat kätevät, mutta eivät pakolliset. Kaikkia varusteita ja neuvoja niiden hankkimiseen voit kysellä ryhmän vetäjiltä.

 Maanantain treenit keskittyvät nopeus- ja voimaharjoitteluun ja tottakai myös thainyrkkeilyn tekniikkaan. Keskiviikkoisin keskitytään taitopuoleen, eli tekniikkaan ja tasapainoon, ketteryyteen ja liikkuvuusharjoituksiin. Starttikurssin jälkeen junnu voi osallistua myös lauantain harjoituksiin, joissa on mahdollisuus harjoitella ottelua, ensin valmentajia vastaan ja taitojen kartuttua myös muita junnuja vastaan valmentajien valvonnassa. Otteluharjoituksissa omat nyrkkeilyhanskat ja säärisuojat ovat pakolliset ja hammas- ja alasuojat erittäin suositeltavat.

Otteluharjoituksissa käyvät junnut saavat osallistua myös otteluihin, joita järjestetään yhteistyössä muiden suomalaisten junnuthaiseurojen kanssa junnuthaileireillä useamman kerran vuodessa ja lisäksi seuran sisäisissä Tie tähtiin -kisoissa on mahdollisuus kokeilla kilpaotteluita.

HARRASTAJAT

Treeneissä tehdään niin pariharjoitteita, sparraamista, lähiottelua kuin välinetreeniäkin. Monipuolista lajiharjoittelua, jossa kontaktia otetaan hallitusti. Vähimmäisvarusteina näissä treeneissä nyrkkeilyhanskat, säärisuojat sekä hammassuojat, miehille suosittelemme myös alasuojia. Harjoitusten kesto 1,5 h.

KILPATHAINYRKKEILY

Ryhmä on tarkoitettu ottelijoille, ottelemisesta kiinnostuneille ja edistyneille harrastajille. Lajin perusasiat pitää olla hallussa ennen kuin voi siirtyä tähän ryhmään ja lajikokemusta thainyrkkeilystä useampi kuukausi, peruskunto vähintään kohtalainen. Starttikurssilta suoraan ei voi tulla kilpathainyrkkeilyn ryhmään. Ryhmä harjoittelee lähes päivittäin ja vetäjinä toimii valmentaja Harri Nieminen tai kokeneemmat ottelijat. Harjoittelu on intensiivisempää ja tekniikoihin mennään syvemmälle kuin muissa harrastajaryhmissä. Toistoja tehdään enemmän sekä tehot ovat korkeammalla. Harjoitusten kesto noin 2h.

SPARRIALKEET JA -PERUSTEET

Sparrialkeissa harjoitellaan erilaisia sparritekniikoita ja -taktiikoita perusasioiden ehdoilla. Tässä ryhmässä voivat treenata kaikki sparraamisesta kiinnostuneet. Kontakti pidetään kevyenä. Näissä treeneissä tarvitsee varusteiksi vähintään nyrkkeilyhanskat, käsisiteet, hammassuojat, säärisuojat sekä alasuojat (miehille).

VAPAAVUORO

Perjantain vapaavuoro ei ole ohjattu, mutta se on avoin kaikkien ryhmien harrastajille (Huom! Ei junnuthairyhmäläisille). Voit esimerkiksi tulla toisen treenaajan kanssa harjoittelemaan tai treenata itseksesi. Vapaavuoron ainoa rajoite on, ettei kisaryhmän treenejä saa häiritä.

ThaiHIIT

Näissä treeneissä mennään suoraan asiaan ilman erityisiä tekniikkaosioita: sykkeet nostetaan korkealle tyynyillä ja säkeillä! Intensiivistä työstöä.

 

23 vastausta artikkeliin ”Harjoitusryhmät

  1. ttbc Artikkelin kirjoittaja

   Seuraava starttikurssi alkaa 13.4.15 ja se on yhteinen naisille ja miehille. Tervetuloa!

   TTBC

 1. sami

  Koska on mahdollista päästä starttikurssille? Onko niitä ympäri vuoden vai esim. Vain keväällä ja syksyllä

 2. Miira

  Hei,
  teillä on jo varmaan alkanut jo hyvää vauhtia naisten starttikurssi, mutta kyselisin koska seuraava naisten starttikurssi alkaisi?

 3. Roni

  Jos on käynyt starttikurssin jossain muussa seurassa, niin täytyykö se käydä ttbc:ssä käydä uudestaan vai voiko siirtyä harrastajiin?

  1. ttbc Artikkelin kirjoittaja

   Jos starttikurssi on käyty, voi tulla suoraan harrastajatreeneihin. Tervetuloa!

   TTBC

  1. ttbc Artikkelin kirjoittaja

   Seuraava starttikurssi alkaa 4.1.2016. Hinta 75€. Ilmoittautuminen nettisivujen kautta.

   Tervetuloa!
   TTBC

  1. Tuija Jyrkkiö

   Hei! Seuraavat starttikurssit alkavat ma 15. elokuuta, sekaryhmä klo 18 ja naisten ryhmä klo 19.

 4. Emil

  Hei, minkä ikäinen pitää olla että pääsee osallistumaan starttikursille ja milloin seuraava starttikurssi alkaa?

  1. ttbc Artikkelin kirjoittaja

   Moi Emil.

   Seuraava starttikurssi alkaa 07.11.2016 klo. 18:00.
   Kurssille ei ole määritelty varsinaista ikärajaa mutta nuorimmat harrastajat ovat olleet n. 13-14 vuotiaita. Tilanne katsotaan aina tapauskohtaisesti.

   Tervetuloa kurssille mukaan!

   Terveisin,
   Niko Aurala
   TTBC

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *