Harjoitusryhmät

STARTTIKURSSI

Starttikurssi on kuuden viikon mittainen intensiivinen thainyrkkeilyn (Muaythain) alkeiskurssi. Kurssilla opetellaan thainyrkkeilyn perusteita ja kohotetaan kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Kurssi pitää olla käytynä, jotta voi siirtyä harrastajaryhmiin tai naisten kuntothaihin. Starttikurssille saa osallistua kaiken ikäiset miehet ja naiset. Starttikurssille osallistuvan varustuksena on hyvä olla t-paita, verryttelyhousut tai shortsit ja thainyrkkeilyä treenataan paljain jaloin. Oma juomapullo mukaan!
Ohjaajat: Niko Aurala, Tommi ”Topi” Räsänen, Topi Helin, Jutta Salonen, Jonna Suhonen

NAISTEN STARTTIKURSSI

Naisten starttikurssi on intensiivinen thainyrkkeilyn (Muaythain) alkeiskurssi, jossa opetellaan thainyrkkeilyn perusteita ja kohotetaan kuntoa sekä lihaskestävyyttä. Kurssin kesto on 6 viikkoa ja yhteensä kurssiin sisältyy 12 treeniä. Kurssi pitää olla käytynä, jotta voi siirtyä harrastajaryhmiin tai naisten kuntothaihin. Tällä kurssilla treenaavat vain naiset. Starttikurssille osallistuvan varustuksena on hyvä olla t-paita, verryttelyhousut tai shortsit ja thainyrkkeilyä treenataan paljain jaloin. Oma juomapullo mukaan!
Ohjaajat: Tuija Jyrkkiö, Mirka Salonen, Pia Raita

JUNNUTHAI

Junnuthai on suunnattu 8 -14 -vuotiaille tytöille ja pojille. Starttikurssilla opetellaan thainyrkkeilyn alkeet sekä tehdään kevyitä lihaskuntoliikkeitä. Lapset oppivat thainyrkkeilyn lisäksi koordinaatiota, kehonhallintaa, itseluottamusta, itsehillintää, kestävyyttä ja ryhmäharjoittelun taitoja. Kurssilla ei sparrata (otella) eikä oteta fyysistä kontaktia kuin potkutyynyihin ja säkkiin. Harjoitusasusteeksi käy t-paita ja shortsit/verkkahousut. Kurssin jälkeen harjoittelu jatkuu junnuthai -ryhmässä. Starttikurssin käymisen jälkeen suosittelemme omien säkkihanskojen ja oman hyppynarun ostamista, sillä ne tulevat kovaan käyttöön. Myös käsisiteet ja ja alasuojat ovat suositeltavia, kuten myös pariharjoituksissa säärisuojat ja paksummat nyrkkeilyhanskat ovat kätevät, mutta eivät pakolliset. Kaikkia varusteita ja neuvoja niiden hankkimiseen voit kysellä ryhmän vetäjiltä.

Maanantain treenit keskittyvät nopeus- ja voimaharjoitteluun ja tottakai myös thainyrkkeilyn tekniikkaan. Keskiviikkoisin keskitytään taitopuoleen, eli tekniikkaan ja tasapainoon, ketteryyteen ja liikkuvuusharjoituksiin. Starttikurssin jälkeen junnu voi osallistua myös lauantain harjoituksiin, joissa on mahdollisuus harjoitella ottelua, ensin valmentajia vastaan ja taitojen kartuttua myös muita junnuja vastaan valmentajien valvonnassa. Otteluharjoituksissa omat nyrkkeilyhanskat ja säärisuojat ovat pakolliset ja hammas- ja alasuojat erittäin suositeltavat.

Otteluharjoituksissa käyvät junnut saavat osallistua myös otteluihin, joita järjestetään yhteistyössä muiden suomalaisten junnuthaiseurojen kanssa junnuthaileireillä useamman kerran vuodessa ja lisäksi seuran sisäisissä Tie tähtiin -kisoissa on mahdollisuus kokeilla kilpaotteluita.
Ohjaajat: Arto Kuosmanen, Imad Aqnouy, Karoliina Kojo, Valto Vainio-Puhju, Jaana Ruotsalainen, Rasmus Hendolin

HARRASTAJAT

Alkeiskurssin jälkeen voi siirtyä harrastajaryhmään, jossa harjoittelu jatkuu kovatempoisena kuitenkin jokaisen haluamalla tasolla. Harrastajaryhmissä syvennetään thainyrkkeilytaitoja tekniikkaharjoittelulla, sparraamalla sekä potkutyynyillä. Tässä ryhmässä treenaava tarvitsee varusteiksi hammassuojat, nyrkkeilyhanskat, käsisiteet, säärisuojat sekä alasuojat. Kypärän hankkiminen on suositeltavaa paljon sparraaville. Harrastajissa treenaavat niin miehet kuin naisetkin. Maanantaisin Perustekniikka ja välineet, tiistaisin Tekniikka ja taktiikka (kaikki varusteet), keskiviikkoisin Sparritekniikka (kaikki varusteet), torstaisin Perustekniikka ja välineet.
Ohjaajat: Tommi Lehtonen, Jani Lehtola, Arto Kuosmanen, Jussi Santalahti, Imad Aqnouy, Juha Tolonen, Rasmus Hendolin, Eero Sainio, Pasi Luukkanen, Janne Mustonen, Jussi Suominen

NAISTEN RYHMÄ

Naisten ryhmässä keskitytään thainyrkkeilyn harjoittelemiseen potkutyynyjen ja erilaisten paritekniikoiden avulla. Tässä ryhmässä treenaavat vain naiset eikä naisten ryhmässä sparrata. Harjoittelu pyritään pitämään kovatempoisena ottaen kuitenkin huomioon jokaisen treenaajat lähtökohdat. Tässä ryhmässä treenaava tarvitsee varusteiksi vähintään hammassuojat, käsisiteet sekä säkkihanskat.
Ohjaajat: Tuija Jyrkkiö, Mirka Salonen, Pia Raita, Kati Kaareskoski, Etta Hormia, Jutta Salonen

NAISTEN SPARRIRYHMÄ

Tässä naisten ryhmässä harjoitellaan erilaisia sparritekniikoita, sparrataan, sekä kohotetaan kuntoa ja lihaskestävyyttä. Ryhmään ovat tervetulleita kaikki sparraamisesta kiinnostuneet naiset kokemustasosta riippumatta. Kontaktin kovuus pidetään treeneissä matalana. Tässä ryhmässä treenaava tarvitsee varusteiksi vähintään hammassuojat, käsisiteet, nyrkkeilyhanskat sekä säärisuojat. Alasuojat ovat suositeltavat, kypärä ei ole pakollinen.
Ohjaaja: Tuija Jyrkkiö, Etta Hormia, Kati Kaareskoski, Pia Raita

KISARYHMÄ

Erittäin menestyksekäs amatöörisalimme on kerännyt palkintokaappiin yhteensä 6 amatöörien maailmanmestaruutta, King’s Cup mestaruuden, kaksi euroopan mestaruutta sekä lukuisia Suomen mestaruuksia ja mitalisijoja. Ryhmässä harjoittelevien menestymisen mahdollisuudet ovat siis rajattomat. Ryhmään pääsee osoittamalla kiinnostusta järjestelmälliseen harjoitteluun sekä kilpailemiseen. Kisaryhmässä meno on äärettömän kovaa, mutta reilua ja hauskaa. Kisaryhmässä treenaavat niin miehet kuin naisetkin.
Valmentajat: Harri Nieminen, Topi Räsänen, Jani Lehtola, Pasi Luukkanen

SPARRIALKEET JA -PERUSTEET

Sparrialkeissa harjoitellaan erilaisia sparritekniikoita ja -taktiikoita perusasioiden ehdoilla. Tässä ryhmässä voivat treenata kaikki sparraamisesta kiinnostuneet. Kontakti pidetään kevyenä. Tässä ryhmässä treenaava tarvitsee varusteiksi vähintään nyrkkeilyhanskat, käsisiteet, hammassuojat, säärisuojat sekä alasuojat (miehille).
Ohjaajat: Topi Räsänen, Arto Kuosmanen, Imad Aqnouy, Valto Vainio-Puhju, Tuija Jyrkkiö

VAPAAVUORO

Perjantain vapaavuoro ei ole ohjattu, mutta se on avoin kaikkien ryhmien harrastajille (Huom! Ei junnuthairyhmäläisille). Voit esimerkiksi tulla toisen treenaajan kanssa harjoittelemaan tai treenata itseksesi. Vapaavuoron ainoa rajoite on, ettei kisaryhmän treenejä saa häiritä.

MFC MEDICINE BALL

MFC Medicine Ball -harjoittelu on vauhdikasta, kiertävää pariharjoittelua, jonka tavoitteena on parantaa kehon liikkuvuutta ja lisätä kestävyyttä pääasiallisesti aerobisen liikunnan keinoin. MFC painopallo -harjoittelun liikkeet sopivat kaikille ikään, kuntoon, kehotyyppiin tai kuntotasoon katsomatta ja harjoittelun rasitusvastusta voidaan helposti muokata pidemmälle edistyneille. Se on erinomainen tapa parantaa kehon liikkuvuutta, hankkia lisää kestävyyttä, voimaa, nopeutta ja räjähtävyyttä.

MFC sisältää harjoitteita, jotka ovat helppoja ja tehokkaita ja ne harjoittavat kehon lihaksistoa kokonaisvaltaisesti. Ohjattuun harjoitteluun sisältyy alkulämmittely ja rasituksesta palauttava loppuvenyttely. MFC sopii miehille ja naisille, jotka ovat kiinnostuneita liikkumaan ja voimaan paremmin.

Lisätietoja: www.mfc.fi

 

23 vastausta artikkeliin ”Harjoitusryhmät

  1. ttbc Artikkelin kirjoittaja

   Seuraava starttikurssi alkaa 13.4.15 ja se on yhteinen naisille ja miehille. Tervetuloa!

   TTBC

 1. sami

  Koska on mahdollista päästä starttikurssille? Onko niitä ympäri vuoden vai esim. Vain keväällä ja syksyllä

 2. Miira

  Hei,
  teillä on jo varmaan alkanut jo hyvää vauhtia naisten starttikurssi, mutta kyselisin koska seuraava naisten starttikurssi alkaisi?

 3. Roni

  Jos on käynyt starttikurssin jossain muussa seurassa, niin täytyykö se käydä ttbc:ssä käydä uudestaan vai voiko siirtyä harrastajiin?

  1. ttbc Artikkelin kirjoittaja

   Jos starttikurssi on käyty, voi tulla suoraan harrastajatreeneihin. Tervetuloa!

   TTBC

  1. ttbc Artikkelin kirjoittaja

   Seuraava starttikurssi alkaa 4.1.2016. Hinta 75€. Ilmoittautuminen nettisivujen kautta.

   Tervetuloa!
   TTBC

  1. Tuija Jyrkkiö

   Hei! Seuraavat starttikurssit alkavat ma 15. elokuuta, sekaryhmä klo 18 ja naisten ryhmä klo 19.

 4. Emil

  Hei, minkä ikäinen pitää olla että pääsee osallistumaan starttikursille ja milloin seuraava starttikurssi alkaa?

  1. ttbc Artikkelin kirjoittaja

   Moi Emil.

   Seuraava starttikurssi alkaa 07.11.2016 klo. 18:00.
   Kurssille ei ole määritelty varsinaista ikärajaa mutta nuorimmat harrastajat ovat olleet n. 13-14 vuotiaita. Tilanne katsotaan aina tapauskohtaisesti.

   Tervetuloa kurssille mukaan!

   Terveisin,
   Niko Aurala
   TTBC

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *