Valmentajat

kai_mustonen

KAI MUSTONEN

Puheenjohtaja

Aloitti thainyrkkeilyn Ruotsissa 1983 ja perusti TTBC:n pikkuveljensä Jannen kanssa v. 1984. SMTL:n kunniapuheenjohtaja ja lajin maahantuoja, joka oli perustamassa seuroja Helsinkiin ja Tampereelle. Kai istui myös kattoliitto IFMA:n hallituksessa ja toimi vaikuttajana kansainvälisen amatöörithainyrkkeilyn synnyssä. Hän otteli thainyrkkeilyssä muutaman ottelun 80-luvulla sekä voitti perinteisessä nyrkkeilyssä SM-pronssia.

Janne Mustonen

JANNE MUSTONEN

Harrastajat

Topi Räsänen

TOMMI ”TOPI” RÄSÄNEN

Starttikurssi, kisaryhmä

Kamppailu-urani alkoi 1983 karatella, ja täydentyi siitä escrimalla, kobujutsulla ja combat-haulikkoammunnalla, eli mulle kamppailussa kyse oli eri etäisyyksien mahdollisuuksista ja vaatimuksista. Tutustuin Mustosen Janneen ja Kaitsuun sekä thainyrkkeilyyn vuonna 1984, ja siitä alkaen olen ollut enemmän tai vähemmän tekemisissä thainyrkkeilyn kanssa. Aktiivisesti olen valmentanut reilut 10 vuotta.

Omassa valmennustyössäni kiinnostavat erityisesti fyysiset elementit, eli miten ottelijoista tulisi nopeampia, vahvempia ja taitavampia, ja millaiset ovat lajin vaatimukset esimerkiksi liikkuvuuden ja kehonhuollon suhteen. Kumpi on parempi, hidas ja jäykkä vai nopea ja notkea? Mutta miten siihen päästään, ja miten keho saadaan kestämään harjoittelun rasitukset? Lisäksi salin siisteys ja toimivuus kiinnostavat, eli miten saataisiin romut pois kehän nurkista ja nimet omiin varusteisiin…

Olen suorittanut Pajulahdessa kamppailulajien I, II ja III -tason valmentajakoulutukset sekä Turun yliopistossa kasvatustieteiden maisterin ja erityisluokanopettajan tutkinnot.

Toimin tällä hetkellä SMTL:n (Suomen Muaythai -liitto) varapuheenjohtajana.

Niko Aurala

NIKO AURALA

Starttikurssi

Ennen thainyrkkeilyn aloittamista harrastin niin jalkapalloa, koripalloa kuin salibandyäkin sekä hieman aktiivisemmin judoa ja taekwondoa. TTBC:lle thainyrkkeilyn pariin astelin vuonna 1995 välittömästi kun täytin siihen aikaan vaadittavan 15 vuoden iän. Heti aloittamisen jälkeen havaitsin lajin omakseni ja thainyrkkeily vei minut täysin mukanaan. Tästä kuuluu tietysti suuri kiitos loistaville valmentajille sekä harjoituskavereille.

Hyvin pian thainyrkkeilyn aloittamisen jälkeen siirryin kilpailijaksi. Ottelukokemusta minulla kertyi salikilpailujen lisäksi SM-, EM-, King’s Cup- ja MM-kehistä. Aktiivista kilpailuaikaa minulla kesti vuoteen 2000 saakka, jolloin ottelin MM-kisoissa viimeisimmän otteluni. Parhaimmat saavutukseni thainyrkkeilykehissä ovat SM-hopeaa vuosilta -98 ja -99 sekä King’s Cup hopea vuodelta -98. Ottelijana vahvuutenani olivat vahvat lyöntitekniikat. Vaikka aikani kilpailijana ei kestänytkään kauemmin, koen sen olleen ikimuistoista ja todella antoisaa aikaa elämässäni.

Olen suorittanut kamppailulajien I-tason valmentajakoulutuksen ja ammatiltani olen insinööri, joka näkyy mahdollisesti myös valmennuksessani, sillä tekniikat hiotaan kohdilleen erittäin tarkasti ja huolellisesti.

Starttikurssin vastuuvalmentajana olen toiminut yli 10 vuotta. Uusien harrastajien valmentamisessa on ollut palkitsevaa nähdä kuinka heidän treenimotivaationsa on kasvanut, he ovat ylittäneet itsensä ja vielä jopa ihastuneet lajiin. On ollut hienoa nähdä joidenkin jo starttikurssilla oivaltavan lajin hienoudet.

Valmennettavissani arvostan suuresti peräänantamattomuutta sekä treenimotivaatiota ja kykyä kuunnella ohjeita. Mielestäni näillä kyvyillä ja ominaisuuksilla moni harrastaja voi päästä pitkälle thainyrkkeilyn parissa.

Jussi Santalahti

JUSSI SANTALAHTI

Harrastajat 2, Kisaryhmä

Imad Aqnouy

Imad Aqnouy

Junnuthai, Harrastajat 2

Tommi Lehtonen

TOMMI LEHTONEN

Harrastajat 1 ja 2
Vuodesta 1985 seuran toiminnassa mukana ollut treenienvetäjä. Lähes alusta asti toiminut valmennustehtävissä. Toimi legendaarisen pappathain vetäjänä koko ryhmän elinkaaren ajan.

Topi Helin

TOPI HELIN

Starttikurssi

Arto Kuosmanen

ARTO KUOSMANEN

Junnuthai, Harrastajat 2
Aloitin thainyrkkeilyn harrastamisen vuonna 2003. Valmentamisen makuun pääsin junnuryhmän apuvalmentajana vuonna 2005. Tällä hetkellä toimin junnuthain vastuuvalmentajana. Harrastajien toiminnassa olen ollut mukana vuodesta 2010.
Koulutukseltani olen erityispedagogiikan maisteri. Thainyrkkeilyyn liiittyen olen suorittanut kamppailulajien I-tason valmentajakoulutuksen.

Pia Raita

PIA RAITA

Naisten starttikurssi, Harrastajat 1

Valto Vainio-Puhju

VALTO VAINIO-PUHJU

Harrastajat 2

Kati Kaareskoski

KATI KAARESKOSKI

Harrastajat 1

MIRKA SALONEN

Harrastajat 1

TUIJA JYRKKIÖ

Naisten starttikurssi

JONNA SUHONEN

Starttikurssi

JAANA RUOTSALAINEN

Junnuthai

EMMI LEHTOVUORI

Junnuthai

TOM TRYGG

Foreman

ANTTI KINNARI

ThaiHIIT